Indira Levak kratka biografija

Indira Levak

Obrazovanje

Redovnu osnovnu školu završila je u rodnoj Županji. S 9 godina upisala je osnovnu glazbenu školu “Srećko Albini” također u Županji, u trajanju od šest godina. Još kao jako mlada djevojka znala je da je glazba ono čime se želi baviti cijeli svoj život.

Privatni život

Indira Vladić rođena 15. rujna 1973. u Županji, srednja je kći Franje i Ismete Vladić. Otac joj je dao ime po indijskoj premijerki Indiri Gandhi, a ima značenje “živa vatra”, što odgovara njezinom temperamentu i energičnosti. Ima stariju sestru Emiliju i mlađu Sanelu. Kao dijete bila je izuzetno živahna i vedra te je često upadala u sukobe braneći slabije. Od tuda dobiva i nadimak Rambo.

Indira je uvijek njegovala obiteljske vrijednosti i u brojnim intervjuima davala naznake da se želi skrasiti i imati svoju vlastitu obitelj. Nakon šest mjeseci veze, 2001. godine, udaje se za Narcisa Mujkića. Turbulentan brak, poljuljan prevarama i raznim poslovnim aferama, završava razvodom 2010. godine.

Indira pronalazi sreću i ljubav kraj poduzetnika i prvaka u bodybuildingu Miroslava Levaka, kojeg je upoznala u Šibeniku. Ljubav su ozakonili 31. svibnja 2014. godine. Uz njega je uvidjela još jedan svoj skriveni talent – dizajniranje namještaja i profesionalnih sprava za vježbanje. Uz glazbenu karijeru, tako daje i svoj doprinos u suprugovoj tvrtki “Koloseum”. Iako velika zagovornica i promotorica slavonskih specijaliteta, na suprugov poticaj, posvetila se vježbanju, sportu i zdravom životu.

Kako navodi u novijim intervjuima, najveća joj je želja postati majka, što bi istaknula kao najvećim uspjehom u svom ambicioznom životu.

Posao

Prvo profesionalno iskustvo s glazbom ima u dvanaestoj godini, kada postaje članica orkestra limene glazbe u Županji. U orkestru ostaje aktivna trinaest godina, svirajući klarinet. Uz puhački instrument, svira i harmoniku.

Svoju poduzetnost i liderske sposobnosti, pokazuje već u osmom razredu osnovne škole, osnovavši glazbeni sastav s četiri kolegice “Zauvijek Mladi”. Nakon raspada ne odustaje od glazbene karijere i pokušava se probiti kroz razne grupe.

Kako bi zaradila što više novca koje bi uložila u glazbu i ostvarila svoj san, zapošljava se 1993. godine u Županijskom uredu za opću upravu.

1995. godine, na poziv Borisa i Tomislava Jelića, radijskih voditelja i producenata, postaje vokal sastava “Colonia”. Zanimljivo je da ju je današnji kolega Boris zapazio upravo dok je svirala u orkestru limene glazbe na jednom sprovodu.

 

Iako su krenuli kao grupa bez imena, ali velikih snova i ambicija, albumom “Vatra i led” 1997. zasjedaju na vrh hrvatske dance scene. Članovi grupe često ističu kako je početak bio težak, pun odbijanja i loših prognoza. No, zle jezike su ušutkali brojnim nagradama, prodajom albuma koja je rasla kroz svaki novi izdani album te probijanjem na inozemno tržište.

Albumi

 • 1997: Vatra i Led
 • 1999: Ritam ljubavi
 • 2000: Jača nego ikad
 • 2001: Milijun milja od nigdje
 • 2002: Izgubljeni svijet
 • 2003: Dolazi oluja
 • 2005: Najbolje od svega
 • 2006: Do kraja
 • 2008: Pod sretnom zvijezdom
 • 2010: X (Ten)
 • 2013: Tvrđava
 • 2015: Feniks

Kompilacije

 • 2002: The Best of, Volume 1
 • 2005: Gold Edition
 • 2009: Special Dance edition
 • 2010: Retroactive Early Years

Osim u glazbi, Indira Levak uspješna je i kao promotorica raznih domaćih i svjetskih brendova, kao što su: “Planet obuća”, “Dormeo”, “Volkswagen”, “Calvin Klein”, poliklinike Bagatin (promovira tretman po kojem je Poliklinika Bagatin prepoznatljiva – uređaje Med 2 Contour).

Angažirana je od samog početka, kao članica žirija hrvatske verzije svjetski poznatog glazbenog showa “The Voice”. Može se pohvaliti mentorstvom pobjednici druge sezone spomenutog showa, Ruži Janjiš.

Hrabro je zakoračila i u dizajnerske vode, uz potporu svoga supruga Miroslava Levaka. Sa suprugom surađuje kroz tvrtku “Koloseum” koja se bavi proizvodnjom bodybuilding i fitness opreme i dizajniranjem profesionalnih sprava za vježbanje. Također izrađuje i dizajnira namještaj. Sve je krenulo od vrtne garniture, koju je osmislila za svoje dvorište. Od već predstavljenih proizvoda Design by Indira, najpoznatiji je stolac “Galaxy”.

Najveća postignuća

Iza Indire je mnogo godina uspješne glazbene karijere u grupi “Colonia” s kojom je otpočetka kada je osnovana na samom vrhu hrvatske dance scene. Prvi album “Vatra i led” prodan je u 40 000 primjeraka.

1998. godine zauzimaju 4. mjesto na Dori pjesmom “U ritmu ljubavi”. Zapažen uspjeh donosi i pjesma “Za tvoje snene oči”, koja osvaja GRAND PRIX na Hrvatskom radijskom festivalu, kao i GRAND PRIX na Hitu ljeta, te postaje veliki hit i najizvođenija pjesma 2001. godine.

“Colonia” se ne ograničava samo na domaće tržište. Albumom “Milijun milja od nigdje” i “Izgubljeni svijet” postali su jedna od najpopularnijih grupa u Češkoj Republici i Slovačkoj.

2004.godine, pod njemačko-austrijskom produkcijom AREA 51 izlazi i prvi singl na engleskom jeziku. Probijaju se na talijansko i korejsko tržište. U studenom 2004. godine, na Euroweb chartsu, proglašeni su najboljom grupom, a “C’est la vie” najboljom pjesmom u protekloj godini.

Sva prava pridržava Indira Levak Dizajn. Izrada web stranica Ma-Tu Media j.d.o.o