Indira Levak otvorila vrata stoga doma koji je sama dizajnirala

Ispis

 

 

Znimljivo je promatrati osobu koju znamo iz sasvim drugačije priče, one glazbene, da se zaljubi u novu profesiju kroz koju se želi izraziti. Uvijek energičnoj Indiri Levak bilo je dovoljno samo nekoliko pitanja da bi objasnila svoju novootkrivenu ljubav prema dizajnu.

zagreb 17112015 indira levak, stan snimio drazen kokoric

Book: Indira, kako si krenula u dizajniranje?
Svijet dizajna je oduvijek bio nešto čemu sam se divila i nešto što je poticalo moju maštu da se rasplamsa. Upoznavši svog supruga Miroslava, dobila sam priliku da svoje ideje realiziram dizajnirajući namještaja od metala inoxa, željeza… Kada sam ugledala naš proizvodni pogon u kojem su se do tada proizvodile samo profesionalne sprave za vježbanje Koloseum, rodila se ideja da se i sama uključim u proizvodnju, ali na svoj način, dizajniranjem dobrog i kvalitetnog namještaja s hrvatskim potpisom. Željezo je materijal koji se odlično slaže s drugim materijalima poput kože, drveta i kamena. Dobila sam bezbroj mogućnosti za izražavanje.

Book: Imaš li uzore i inspiraciju u dizajnu?
Divim se arhitektu Ludwiegu Miesu van der Roheu, sviđa mi se njegova filozofija “manje je više” jer su me oduvijek oduševljavali modni klasici. Tu je i stolica Barcelona, bezvremenski dizajn koji uz estetsku vrijednosti ima i funkcionalnu. Upravo po uzoru na nju rodila se ideja za moju stolicu pod nazivom Galaxy. Ona je ručni rad te sa sobom nosi hrvatsku kvalitetu, čvrstoću i prepoznatljiv dizajn.

zagreb 17112015 indira levak, stan snimio drazen kokoric

Book: Najdraži kutak stana?
Dnevni boravak je sigurno taj iz kojeg se pruža predivan pogled na sve ono što sam uredila i uklopila s meni dragim materijalima kao što su inox, željezo, koža, kamen, staklo… Ponekad se spojivo s nespojivim odlično slaže..

 

zagreb 17112015 indira levak, stan snimio drazen kokoric

Book: Kakav stil voliš?
Najviše volim moderan stil. No sad se nameće pitanje što je zapravo moderan stil? Minimalizam, čiste i ravne linije, kvalitetni materijali uklopljeni u određenu priču…Nadasve se vodim kvalitetom jer mislim da je tržište prezasićeno jeftinim kopijama iz Kine… Zato sam i pokrenula vlastitu kolekciju koja nastaje u mojoj glavi, uz nadahnuće najvećih dizajnera…

Book: Koje boje voliš koristiti?
Bijelu obožavam jer širi manje prostore i daje notu čistoće, a odlično se slaže s ostalim bojama. Zatim smeđu koja prevladava u prirodi, tj. šumama, a ujedno je i boja drva i crnu koja se odlično nadopunjava sa svim materijalima u određenim dozama…

zagreb 17112015 indira levak, stan snimio drazen kokoric

Book: Kakav je osjećaj u stvarnosti vidjeti svoje zamisli?
Osjećaj je predivan, kroz nastajanje se već vežem za svaki komad namještaja. Kad krene prizvodnja, uvijek se pitam šta će ispasti od tog sirovog materijala?! Vjerujem da znate priču o ružnom pačetu koje je izraslo u divnog labuda? E, tako se ja svaki put oduševim kada ugledam gotov proizvod!